Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dilluns, de juliol 28, 2008

Banderes Negres 2008. Hipoteca Costanera

Ecologistes en Acció presenten el seu informe “Banderes Negres 2008. Hipoteca Costanera” on es realitza un diagnòstic sobre la situació de la costa, i es concedeixen 303 Banderes Negres i 310 Punts Negres a projectes o actuacions contra la conservació dels ecosistemes litorals: ports esportius, actuacions en bord litoral, falta de depuració, etc.

En l'informe, de la mateixa manera que denunciava en el seu respectiu informe sobre les costes Greenpeace, citat en aquest bloc el mes de juliol, es denúncia la transformació de la costa amb els sectors urbanístic, turístic i pesquer ja en crisi per l'insostenible desenvolupament litoral.
Una vegada més destaca la costa mediterrània com la més desnaturalizada de les costes de l'estat espanyol, pel seu grau alt d'erosió i la degradació greu dels ecosistemes de la plataforma, a més de la contaminació, per la depuració insuficient de les aigües, amb abocadors incontrolats com el Mar Menor, la Badia d'Altea o l'Albufera de València, amb processos locals de eutrofització (anoxia en el medi aquàtic).
Per que fa a la costa castellonenca destaquen:
Vinaròs, amb un Punt Negre per la manca de depuració d'aigües residuals, i 3 banderes negres pel port esportius i platges amb aigües residuals.
Orpesa amb un punt negre i banderes negres per la insufrible "Marina d'Or"
Peníscola, pel seu model insostenible de desenvolupament, amb diferents banderes negres, sobretot per les urbanitzacions de la "Platja Sud" o l des "Russo", els diferents PRIs i PAIs i punts negres per les urbanitzacions del "Mas de Conill" i "Fardatxo", sense oblidar el seu lamentables port esportiu.
Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert (Alcossebre) i Benicarló per la deficient depuració de les aigües residuals, destacant Alcossebre que encara no té depuradora.
Benicarló amb 3 banderes negres els les platges de "Caracola", "Mar Xica" , per les urbanitzacions i les construccions en primera línia i la platja Sud desde Morrongo a Caracola pels vertits d'aigües residuals i construccions en primera línia.
Borriana, bandera negra en la platja l'Arenal
Almassora amb el punt negre de la desembocadura del Riu Millars amb 16 construccions il·legals.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails