Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dilluns, de juny 16, 2008

L’AVE depredador

Amb el risc que algú ens tilde d’anar en contra del desenvolupament tecnològic en l’àmbit de les comunicacions, no podem deixar de fer-nos ressò de les greus repercussions que les obres del Tren d’Alta Velocitat estan causant sobre diferents espècies en l’àrea de Torrejón de Velasco-Valdemoro.

Espècies catalogades per la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEU), recentment com aus estepàries emblemàtiques, estan seriosament amenaçades com ara el Pioc Salvatge (Otis tarda), el Torlit (Burhinus oedicnemus) o l 'Esparver cendrós (Circus pygargus) entre d’altres.

L’indret ha canviat considerablement a causa de la línia fèrrea , causant impactes geològics, ecològics i paisatgístics irreversibles. En obrir una trinxera enorme per a facilitar el pas de l'AVE, s’han desmantellat els turons calcaris de la zona tot i eliminant la vegetació calcícola amb plantes exclusives ibèriques , i sepultant al seu torn de forma incomprensible, el cultiu de pins carrascs (Pinus halepensis) plantats en els vessants confrontants.

En atravesar l’AVE el territori de les aus estepàries i la resta de la fauna local, sobretot en època de reproducció, s’ha creat un desmesurat efecte barrera per a la fauna.

De nou s’ha optat per l’opció més lesiva, per anteposa els interessos de les grans empreses constructores, als valors naturals dels terrenys afectats per les obres, pels quals hauria de vetllar .

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails