Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimarts, de novembre 12, 2013

La Marató de TV3 - 2013

Avui, el nostre alumnat de 1r de Batxillerat, ha tingut l’ocasió de rebre una xerrada sobre les malalties neurodegeneratives.
Són aquestes les protagonistes de la edició 2013 de “LA MARATÓ DE TV3”  que es durà a terme diumenge 15 de desembre.
El jove auditori ha estat prestant molta atenció a les explicacions de Jorge Esfors, del àrea de Psiquiatria de l’Hospital Provincial. Jorge, un exalumne meu, ha explicat que naixem amb 100.000 milions de neurones i que amb el pas del temps, algunes es van perdent i moren, però el nostre cos només és capaç de crear-ne algunes de noves, molt poques. De vegades, però, les neurones emmalalteixen o moren més ràpidament del que és normal. És llavors quan apareixen les malalties  neurodegeneratives, què “No es contagien, ni s’operen, ni s’hereten, què són incurables però amb tractament”.
S’ha destacat el Parkinson, l’Alzheimer i l’Esclerosi múltiple què han centrat l'exposició.
Due ha continuant dient que “no són malalties de gent gran, sinó que poden afectar qualsevol edat, des de la infància, que encara no es coneix la causa de cap d’aquestes malalties. Només se sap que entre l’1% i el 10% són hereditàries. Un dels principals problemes que tenen les malalties neurodegeneratives és que quan es detecten, en molts casos, els malalts ja han perdut més del 50% de les neurones, és a dir, la malaltia comença molts anys abans que se’n face el diagnòstic. Quan el pacient arriba al metge, la malaltia ja està molt avançada i les opcions terapèutiques són d’eficàcia reduïda”.
És per això que les persones que ens governen no poden insensibilitzar-se davant de les necessitats de les corrents investigatives en la línia de conèixer molt més sobre elles. Per tot això no es pot permetre els retalls ni a les dependències que ocasionen ni a les investigacions que puguen anar en la línia de trobar les causes i les possibles curacions.



També et recomane:

Related Posts with Thumbnails