Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dilluns, de juliol 02, 2012

Continuen els incendis

Helicòpters passant ara per Castelló
Malauradament els incendis continuen el seu avanç, no només el que s'inicià a Andilla, sinó també l'iniciat dijous a València, concretament a Cortes de Pallars (Vall d'Aiora), prop de la Central Nuclear de Cofrents i Dos Aigües (Foia de Bunyols), en aquests moment més estabilitzat. Al mateix temps s'han iniciat altres incendis a Albacete que s'extens a  Múrcia.
 El de Castelló, encara actiu, sobre la ciutat continuem veiem en aquests moments els helicòpters carregats d'aigua, ja començava a endinsar-se a la Serra Calderona per Altura i ha envoltat la Cova Santa, ara per ara, gràcies al canvi de vent de Ponent a Llevant s'està estabilitzant, però continuen altres focs amb flames.


Afortunadament no és ara bon temps per a la construcció, perquè ja tenim una altra gran zona on poder aplicar la norma que contradiu la Llei de Monts, sobre com construir en zona cremada. 

Alhora que es reben visitants del govern a l'incendi més greu en 20 anys, no del president que ha preferit assistir al futbol, continuen les crítiques. Així l'alcalde de Xèrica, Alt Palància,  assegurava que si pels mitjans de la Generalitat hagués segut, el poble estaria evacuat. Fins i tot un bomber de l'aeroport i veí de Marines ha fet unes declaracions molt dures contra la falta de mitjans per a la prevenció d'incendis al País Valencià: "Tot el què es van a gastar en aquest incendi va a costar més que si hagueren estat deu, dotze o quinze anys fent tallafocs"


Oset 10 minuts després de l'evacuació
El ministre Miguel Arias Cañete, davant les crítiques, es limita a demanar responsabilitat a la població.

Satèl·lits de la NASA, 1 juliol
Les carreteres que han estat reobertes es troben en la província de Castelló i són les CV-241 i la CV-235, ambdues en el terme municipal de Sacanyet, i la CV-245, en el municipi d'Altura, i ambdós municipis a la comarca de l'Alt Palància. La resta de vies, situades en els termes de Toras (Alt Palància), Oset i Higueruelas, dels Serrans, GàtovaCasinos (Camp de Túria), Macastre (L'Foia de Bunyol), i  Cortes de Pallars (Vall d'Aiora),  segueixen amb la circulació interrompuda per la presència de fum i pols pels incendis.

A última hora d'avui s'ha sabut de dos accidents entre  els helicòpter que participaven en els incendis i, segons sembla, ha mort un dels pilots.







També et recomane:

Related Posts with Thumbnails