Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dijous, de juny 28, 2012

Un part molt particular

En novembre de 2010, el Dr. Christian Bamberg amb un equip de metges de l'Hospital Universitari Charité de Berlín, Alemanya, va realitzar un part dins una  màquina de ressonància magnètica (MRI),; utilitza imants potents que creen un camp fort on alguns àtoms arriben al cos a ones de ràdi detectables, formant seccions transversals que proporciona una descripció detallada dels teixits tous i l'estructura òssia. Encara que és molesta pel soroll quan procesa les imatges, és més segura que els raigs X.

És evident que en un tub dels habituals per a realitzar-la haguera resultat impossible, per això Philips, va haver de fabricar un aparell especial, un escaner obert, el mateix que veiem en la foto, on la pacient  de 24 anys es va prestar, voluntàriament, per a la investigació, i al seu voltant l'equip metge. La mare va passar 45 minuts dins la màquina durant tota l'etapa d'expulsió.

Ara el New Scientist ha publicat l'impresionant vídeo, de només 30 sg de durada, ja que s'havia de preservar al nadó del soroll de la ressonància, i que mostra unes images mai no aconseguides on es pot veure eixa fase d'expulsió del part.



Amb aquesta tècnica d'imatgeria per ressonància magnètica, l'equip mèdic va poder examinar amb tot detall la relació entre el moviment del fetus i la seva posició mentre passa pel canal del part i cada vegada que l'úter en contrau exerceix pressió sobre el nadó lliscant més avall al canal del part. Si la contracció és sobre l'úter es relaxa i el cap del nadó retrocedeix lleugerament.

També, amb la mateixa tècnica de les imatges per resonància podem veure el primer vídeo d'una parella tenint sexe. L'objectiu de l'estudi va ser  determinar, mitjançant  la presa d'imatges dels genitals masculins i femenins durant el coit, es podia esbrinar-se si les idees  sobre l'anatomia durant la relació sexual i durant l'excitació sexual femenina es basen en suposicions o en els fets, alhora que podien ajudar a comprendre millor l'anatomia humana.
 

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails