Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dijous, de juny 21, 2012

Ha arribat l'estiu

 
Els diferents moviments parcials bàsics de la Terra (rotació, translació, precessió, nutació ...)  va produint diferents períodes posicionals del planeta.

En el cas que ens ocupa, el moviment de translació de la Terra al voltant del Sol es completa en un any (365 dies, 6 hores, 9 minuts i 9 segons). Al llarg d'aquest moviment, a l'hemisferi nord, la il·luminació i l'escalfament de la Terra varia degut a la diferent altitud del Sol a l'horitzó, originant les quatre estacions de l'any: l'hivern, la primavera, l'estiu i la tardor.

Encara que la celeritat d'aquest moviment és constant, 29,5km/s, la translació no és rectilínia per l'acceleració angular produïda, donant-li una forma el·líptica a la trajectòria. 

Reunint totes les dades, aquesta matinada, a l'1:09 hores, hem entrat en el solstici d'estiu, es a dir, ha comença un estiu que durarà 93 dies i 15 hores. El solstici d'estiu marca el dia més llarg i la nit més curta de l'any en l'Hemisferi Nord, ja que, en aquest dia, el Sol arriba a la seua major altura aparent i la seua màxima declinació Nord pel que fa al plànol de l'Equador terrestre sobre el Tròpic de Càncer, passant pel grau 0 de Càncer.


També et recomane:

Related Posts with Thumbnails