La urbanització costera excessiva i salvatge dels aiguamolls costaners, difícil d'aturar, és un dels factors què ha provocat un descens important de les pluges en l'interior, sobretot les tempestes d'estiu i un greu procés de desertificació.
Això ha fet que, una comissió de l'Agència Europea del Medi Ambient (AEMA), haja iniciat un estudi que avale aquesta hipòtesi.
S'ha centrat a l'àrea del Millars-Palància, per ser una de les millors documentades de la Conca Mediterrània, pel que fa a contaminació ozónica, sobrecalfament i alteració del cicle de pluges al llarg de tres dècades.
Les tempestes estivals són degudes a la humitat que penetra cap a l'interior mitjançant les brises marines. Aquella va incrementant-se a mesura que s'apropa a les muntanyes formant núvols provocant la tempesta. Les edificacions que han substituït a les masses forestals redueix la humitat amb la qual cosa i retorne a la mar sense precipitar, contaminada i amb vapor d'aigua i sobrecalfa l'aigua de la costa, que, segons el sentit del vent, pot provocar la gota freda. Si el vent bufa de l'Est la tempesta accelera la desertificació.
D'altra banda el descens de tempestes per falta d'humitat incrementa les condicions que causen
pol·lució per ozó troposfèric multiplicant
l'efecte hivernacle i reduint les brises que inicien el procés natural
de les tempestes d'estiu.
Cal recordar que des de 1986 ja s'han posat en marxa en aquesta zona 19 projectes europeus.
BIODIDAC, recursos multimèdia per a les teues classes
-
BIODIDAC és una web canadenca que de fa temps ens ofereix a la xarxa una
enorme quantitat de recursos multimèdia, principalment imatges i
il·lustracions p...
Fa 7 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada