Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dissabte, de setembre 03, 2011

Animal, planta o tots dos?

Aquests dies, llegint curiositats científiques, m'he topat amb un molusc marí opistobranqui de la familia Placobranchidae anomenat "Elysia chlorotica", habitant de la costa est americana entre Nova Escòcia i Florida.
Té unes projeccions laterals, parelles i no articulades, que sobresurten dels cossos anomenades parapodis. Sol tenir una grandària de 20-30 mm, encara que s'han trobat alguns de fin 45 mm.
Generalment és d'un color verd brillant, amb taques blanques o vermelles, encara que pot ser d'un vermellós o grisenc en funció, i aquesta és la curiositat, de la quantitat de clorofil·la que tinguen les seues glàndules digestives.
Aquesta clorofil·la l'extrau de les algues de les quals s'alimenta, generalment la Vaucheria litorea, que perfora amb la seua ràdula i fent que els cloroplasts que, sorprenentment segueixen funcionant allunyats de les proteïnes codificades pels gents de les algues, perquè l'Elysea és capaç d'assimilar al seu genoma els gens d'aquesta alga de manera que el capacita per a realitzar, per ell mateix, la fotosíntesi.




També et recomane:

Related Posts with Thumbnails