Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dijous, de juliol 29, 2010

Un pas xicotet endavant


Encara que per qüestions personals no hi puc dedicar temps al bloc, no vull deixar passar l'oportunitat de manifestar la meua satisfacció, com no podia ser d'una altra manera, i en la línia seguida des d'aquest bloc de crítica total a les curses de braus, per l'aprovació, ahir al parlament català, de prohibir, a totes les terres catalanes les corregudes de bous.

Aquesta aprovació seria el resultat d'un procés de recollida de 180.000 signatures per presentar una iniciativa legislativa popular (ILP) promoguda per la Plataforma Prou.


Amb 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions es possibilitava la modificació de l'art. 6 del text refós de la "llei de protecció dels animals" aprovat pel decret legislatiu 2/2008 amb la fi de prohibir "les curses de braus, i els espectacles amb bous que incloguen la mort de l'animal i l'aplicació de la pica, les banderilles i de l'estocada"

Malauradament la satisfacció no pot ser completa ja que queda exclós de la llei les festes amb bous sense la seua mort (no es parla de les tortures). Per això el títol.

Els i les que estan a favor d'aquesta tortura han demostrat no tenir arguments, reduïnt les seues respostes a aspectes polítics i a la "unión de la españas", oblidant tots els arguments ètics, científics, intel·lectuals i socials que s'han presentat al llarg del debat. Cap ni ú dels i de les que han criticat el resultat, ha utilitzat els arguments presentats per aquells que en el debat esmentat eren favorables a la tortura, per una única raó: "estaven mancades de pes i de raó".

Tan de bó que aquest pas, ja iniciat a Canàries (1992), puga servir d'exemple a la resta del món; una croada dificaltada pel poder econòmic que l'envolta, fins i tot pel finançament amb cabdals públics que rep.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails