Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimecres, de novembre 25, 2009

II Simposi d'Educació per a la Sostenibilitat

Malauradament una sèrie de circumstàncies m'ha mantingut, molt a pesar meu, separat d'aquest cau de reflexió; en la mesura de les possibilitats i, quan aquelles m'ho permeten, aniré incloent els posts que habitualment eren ja un costum.
Així m'agradaria parlar una mica del simposi que aquest cap de setmana ha tingut lloc a l'emblematic IES Ribalta de la ciutat de Castelló.
Del tema ja ens havien informat Ignasi i Pilar, com no, en el seu bloc, i que hem tingut l'oportunitat de saludar-nos i xerrar una mica, la qual cosa sempre és un plaer. També Sergio, des del CEFIRE havia possibilitat el poder assabentar-nos i participar-hi.
Com podem veure en el programa, hem tingut l'oportunitat  d'escoltar conferències ben be distintes i interessants, com ara la de VICENT MARTÍNEZ GUZMÁN (Director de la Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau de la UJI): "Educar per a la pau, la justícia i el amor amb criteris de sostenibilitat", que ens parlà de l'educació sostenible des del punt de vista de la justícia i la pau; o la no menys interessant: "Dels Llibre Blanc a l'Estratègia Valenciana d'Educació Ambiental" d'ANNA PONS, tècnica de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana, i que ha tingut un gran protagonisme en l'elaboració del "pla estratègic" del qual informà amplament i que està pròxim a publicar-se. Taules debat, taller, comunicacions i altres activitats completaren el programa.
Personalment vaig assistir (eren simultànies)  a la de MERCÉ JUNYENT, de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre "Les competències en Educació per a la Sostenibilitat", des d'un punt de vista, no de l'alumnat sinó de aquelles competències de les persones que intervenen en l'Educació per a la Sostenibilitat i, com no, la del company  FERNANDO OJEDA, de Màlaga, l'ànima de projecte tant interessants com el d'ECOURBAN,  i que és una de les persones més referenciades en el món de les TIC en l'educació per a la Sostenibilitat i que vaig tindre ocasió de saludar, després del curs que aquest estiu vaig poder fer amb ell.
De molt satisfactori i profitós seria la meua qualificació del simposi, del qual podem veure algunes fotos,  i, sens dubte, Sergio ens facilitarà alguna de les presentacions.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails