Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dissabte, d’agost 15, 2009

Tornen, puntuals, les llagrimes de sant Llorenç

Com cada mes d'agost, sant Llorenç ha vesat les seues llàgrimes, permetent-nos contemplar eixa nit poèticament meravellosa que ompli el cel de perseides, visibles qualsevol dia entre el 17 de juliol i el 24 d’agost, però que ha estat el passat dia 12 quan hem tingut la possibilitat de veure-les millor.

Cal recordar que aquestes "llàgrimes" tenen el seu origen en la intercepció del cometa Swift-Tuttle amb l'òrbita terrestre; quan les partícules de pols d’aquest cometa xoquen amb l’atmòsfera a 212.000 kph., produeixen un deixant lluminós quan es desintegren i, així, quan el planeta travessa les restes que el cometa va deixar, té lloc el fenomen de les "llagrimes de Sant Llorenç", així anomenat per la proximitat de la festa del sant a la pluja màxima.

En la imatge d'Spaceweather, es pot observar el cel en situació Nord-est prop de la mitjanit del 11-12 d'agost. El punt roig és el radiant de la pluja de Perseidas. Encara que els meteors Perseides poden aparèixer arreu del cel, totes les seues cues apuntaran cap al radiant de la pluja.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails