Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

divendres, d’agost 10, 2007

Llàgrimes de Sant Llorenç per a la nit de diumenge

Aquest diumenge, dia 12 d’agost, entre les 9:00 h i les 10:00 h pm, podrem contemplar la pluja de meteors “Perseides”, també anomenada "Llàgrimes de sant Llorenç" per la proximitat de la festa del sant al màxim de la pluja.

La pluja està provocada per les restes (pols de l'estel i granets de sorra) que el cometa 109P/Swift-Tuttle deixa quan passa prop de l'òrbita de la Terra cada 112 anys. El seu radiant (punt d’origen aparent sobre la volta del cel) és a la constel·lació de Perseu, (d’ací el nom de Persiades) a tocar de la de Cassiopea i la seua cua intersecta l’òrbita terrestre, passant per ella cada més d’agost.

Aquests restes xoquen contra l'atmosfera terrestre a 212.000 km/h que al desintegrar-se produeix una deixalla lluminosa

Al llarg de la nit, Perseu va ascendint, incrementant-se la quantitat de meteors en gran mesura, de manera que a partir e les 2:00 am de la matinada, cada hora, dotzenes de Perseides poden aparèixer creuant el cel.

Quant més lluny de les llums de la ciutat ens trobem més en veurem; encara així no serà aquest un dels millors anys per a l'observació, doncs els pics es donaran a plena llum del dia, encara que podrem gaudir, a més a més, de la visió de Mart, prop del qual passaran moltes de les persiades.

1 comentari:

FPACIT ha dit...

Aquesta nit, més be cap a l'alba, hem pogut contemplar, mirant cap a Perseu images com la que ha publicat "El Mundo"

http://estaticos02.cache.el-mundo.net/elmundo/imagenes/
2007/08/12/1186923187_g_0.jpg

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails