Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

divendres, de juliol 10, 2009

Les al·lergies

Per manca de temps no vaig poder incloure un vídeo divulgatiu que visualitzarem a classe, per l'interès d'alguns i algunes alumnes que, en entrar la primavera no paraven d'esternudar de manera insistent; va coincidir amb el tema de la grip malauradament famosa, per això va haver de diferenciar les coses.

El vídeo és de la UAB des d'on es coordina una xarxa de seguiment dels nivells de pol·len i espores que fa possible saber quins tipus hi ha a l'aire i fer-ne prediccions, una eina molt útil per millorar la qualitat de vida de les persones al·lèrgiques. Ací podem observar els nivells mitjans des de 1995 a 2007 a Castelló

Cal conèixer al respecte el terme que utilitzà per primera vegada Meier i que s'implantaria als anys 30: Aerobiologia, per referir-se a la disciplina que s'ocupa de l'estudi dels organismes vius aerotransportats, la seva diversitat, modes de vida, dependència i, al mateix temps, repercussió a l'entorn.

No obtant això Ch. Blackley al 1873 ja realitzava estudis en aquest sentit (Experimental researches on the causes and nature of Catarrhus Aestivus); però seria a la dècada dels anys 40 quan, amb la celebració del Symposium on extramural and intramural aerobiology, aquesta disciplina pren més força i es relaciona amb altres, com ara la Botànica, per la referència al pol·len i espores o la Medicina per la interferència d'aquells amb la salut.

Així també, i en la mateixa línia, tenim la Palinologias, com l'estudi de les espores de les plantes i la seua dispersió i aplicacions.

Per conèixer les diferents plantes al·lergògenes podem visitar la part de la PIA referida a elles.

Edu3.cat

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails