Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dissabte, d’abril 11, 2009

Un peix de fantasia

Fa uns dies comentaven al departament sobre un peix que seria més típic de trobar en el bloc del company Carlos per la seua fisonomia.
Es tracta de l'"ulls de barril" (Micropinna cicrostoma), un peix d'ulls tubulars i cap transparent, estructura que ja va ser descrita l'any 1939, atribuint eixa morfologia característica dels ulls a la necessitat de recollir la llum, ja que habita en les profunditats de les aigües de l'Atlàntic, el Pacífic i l'Índic (de 600 a 800 m sota la superfície).
Han estat els investigadors del Monterey Bay Aquarium Research Institute qui ens han mostrat la fisiologia i la morfologia del peix.
Si observem la foto sembla qu té un ulls frontals que li donen eixe aspecte graciós, però realment aquests orificis són els orificis nassals, ja que els ulls són telescopis i sobresurten del crani, i estan protegits per un teixit transparent, els quals apunten cap amunt per tal de poder descobrir les siluetes de les seves preses.
ulls reals sinó que són els òrgans olfactius anàlegs als orificis nasals, els seus ulls reals (”telescòpics”) sobresurten del crani, i estan protegits per un teixit transparent, els quals apunten cap amunt per tal de poder descobrir les siluetes de les seves preses. Com deien, aquest ulls, d'un color verd brillant, són extremadament sensibles a la llum que poden girar dins el cap, i estan envoltats per un sistema transparent, ple de líquid protector que cobreix la part superior, i a manera de telescopi, llançar-los per a cercar l'aliment.
Una altra de les seues caracterísiques són les aletes, grans i planes, que els permeten romandre gairebé immòbil a l'aigua, i per maniobrar amb gran precisió; d'antra banda la seva boca menuda suggereixen que pot ser molt precisa i selectiva en la captura de preses xicotestes; per contra el seu sistema digestiu és molt gran, la qual cosa suggereix que es pot menjar una varietat de animals menuts de deriva.


També et recomane:

Related Posts with Thumbnails