Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dissabte, de gener 24, 2009

Aula BioGeo

Aquests nadals passats vaig iniciar un llarg passeig per la zona virtual cercant, analitzant i veient una gran quantitat de pàgines i blocs dedicats, exclusivament, a l'ensenyament de la Biologia i la Geologia.
Fa temps vaig intentar sistematitzar part d'aquests pàgines en una pàgina web: "La Natura i l'Educació, però al dedicar-me plenament a aquest bloc el vaig deixar una mica arraconat.
Després participava en Diigo, i continue fent-ho, dins el grup BioGeo, on, de manera cooperativa i de gran senzillesa en el seu ús ha permet recopilar una gran quantitat, molt variada d'articles, pàgines, activitats ... una bona font d'on es pot traure, així mateix, moltes idees i dades.
Però no em resultava pràctic per a allò que volia, centrar-me únicament en activitats útils i pràctiques per a treballar a l'aula. 
La idea, continuava pel meu cap, de quina manera podia anar fent una base de, només, activitats, que fora, més pràctica que una pàgina web, i em poguera servir per a localitzar fàcilment aquelles activitats que en un moment donat has trobat per internet, i que en el moment que ho necessites no la recordes, o no la trobes o no saps ben be on la vaig guardar.
El bloc, en principi, per una sèrie d'avantatges d'emmagatzematge sistemàtic i ordenat i, relativament fàcil de localitzar cada activitat, mitjançant els tags, va fer que ho tornara a intentar, i vaig encetar el projecte amb BioGeo a l'aula, un bloc en el que vaig penjant aquelles activitats que, després de veure-les, analitzar-les i treballar-les, les considere atractives i motivadores per a les classes.
Fa un mes que vaig començar a elaborar el bloc i ja n'hi han unes quantes. En principi m'està resultant prou útil.
S'accepten suggeriments i  sobretot, activitats, que puguen resultar pràctiques, atractives i que hagen segut utilitzades a l'aula amb resultats positius. Totes i cadascuna seran revisades i penjades amb la fi de poder beneficiar-nos totes i tots d'elles en el dia a dia a l'aula.  

4 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

No sé si te servirá la idea pero pienso que una wiki puede resultarte más útil que un blog para ese cometido. En la wiki puedes organizar temáticamente y buscar también por etiquetas. Además puede (y esa es una característica fantástica) ser editada por varias personas, de modo que se enriquece con las contribuciones de todos. Puedes ver un ejemplo que hicimos los de clásicas en el servicio gratuito de wikispaces.
Mi recomendación se basa en la idea de que la esencia del blog es la línea temporal, aunque puedas sacar partido a las etiquetas, las propuestas se organizan cronológicamente, mientras que una wiki la organizas como quieres: temáticamente, por niveles, por herramientas ...

BiG - IES Penyagolosa ha dit...

Gràcies per la teua aportació.
És molt interessant el què dius sobre la wiki; és un tema que sempre he deixat aparcat i no l'he utilitzat.
He vist l'exemple i és força interessant encara que veig l'objectiu una mica diferent al meu, doncs no són només activitats, encara que això no seria un problema.
La línia temporal que apuntes,la qual és totalment certa, no és un entrebanc, doncs, en aquest cas concret, només marca el moment que incloues l'activitat i l'exposició relacional i línial, inalterable, és ben cert, com es reflecteix al bloc, però que no entrebanca l'emmagatzematge de les activitats.

Sergio Mestre ha dit...

Comparto plenamente el punto de vista de Ana. Los wikis son una herramienta muy flexible, una herramienta con la que tienes que contar Manel. Personalmente la estoy gastando cada vez más: por temas, por espacios geográficos, lo último para recopilar en grupo contenidos en un curso de formación del profesorado.

BiG - IES Penyagolosa ha dit...

Com ja he comentat en la resposta a Ana, veig que el bloc s'adapta millor a les meues necessitats i objectius, sense menysprear en absolut la wiki; no obstant això, us assegure que vaig a aprofundir més en ella.
L'exemple d'Ana m'ha donat noves idees.
Gràcies a tots dos per les vostres aportacions.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails