Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dijous, de novembre 20, 2008

Transplantament de tràquea a partir de cèl·lules mare pròpies

La revista mèdica "The Lancet" ha publicat els resultats obtinguts en un transplantament de tràquea amb teixit creat a partir de les seues pròpies cèl·lules mare, la qual cosa ha evitat un possible rebuig al transplantament.

La intervenció va tindre lloc en l'Hospital Clínic de Barcelona a una pacient que va patir de tuberculosi durant diversos anys. Després d'una falla greu del seu pulmó esquerre va necessitar visites regulars a l'hospital per a buidar-li les vies respiratòries.

Inicialment, els metges van pensar que l'única solució era extirpar el pulmó esquerre, però el doctor Paolo Macchiarini, cap de cirurgia torácica proposà un trasplantament de tráquea.

Una vegada que els metges van tenir una tráquea donada, científics en la Universitat de Pàdua, Itàlia, la van despullar de totes les seues cèl·lules, deixant solament un tub de teixit connectiu.

Alhora, metges de la Universitat de Bristol van prendre una mostra de la medul·la òssia del maluc de la pacient, utilitzant les cèl·lules mare per a crear milions de cèl·lules de cartílag i teixit per a cobrir la tráquea donada.

Experts en la Universitat de Milà van usar llavors un dispositiu especial per a col·locar el nou cartílag i teixit en la tráquea. La nova tráquea trasplantada no pot ser rebutjada sense cap necessitat de prendre medicaments per a suprimir el sistema immunològic, que, per altra banda podrien causar efectes secundaris com hipertensió, insuficiència renal i càncer.

javascript:void(0)


article de "EL PAÍS"
article de "EL MUNDO"
Les ciències en el BROCH

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails