De nou la revista Cell Metabolism. En aquesta ocasió ens descriu com un grup d'investigadors de la University of Michigan han aconseguit descobrir com el lleixiu ha estat eliminant els gèrmens des de fa més de 200 anys.
Tot sembla ser que l'àcid hipoclorós, l'ingredient actiu en el lleixiu, ataca les proteïnes presents en els bacteris, eliminant-los.
El descobriment, alhora, ajuda a explicar millor com els humans combaten les infeccions: "Moltes de les proteïnes - com indica Ursula Jakob - que ataca l'hipoclorit són essencials per al creixement bacterià, per la qual cosa al desactivar aqueixes proteïnes es mataria als bacteris".
Els investigadors van assenyalar que el sistema immune humà produeix àcid hipocloros en resposta a la infecció però que la substància, a més a més de matar els bacteris invasores, també elimina les cèl·lules humanes, la qual cosa explicaria per què es destrueix el teixit quan es genera una inflamació crònica.
BIODIDAC, recursos multimèdia per a les teues classes
-
BIODIDAC és una web canadenca que de fa temps ens ofereix a la xarxa una
enorme quantitat de recursos multimèdia, principalment imatges i
il·lustracions p...
Fa 7 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada