Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dilluns, de novembre 10, 2008

El Canvi Climàtic i les causes antropogèniques

L'Ajuntament de Castelló ha organitzat la I Jornada Meteorològica sobre el Canvi Climàtic en el Mediterrani que s'ha dut a terme a la UJI.

La mesa redona va estar formada per José Quereda, cap del Laboratori de Clima de l’UJI, José Antonio Maldonado, president de l’Associació Meteorològica Espanyola, Vicent Gómez, meteoròleg de "Canal 9" i Lluís Obiols, meteoròleg de "Telecinco".

Tots quatre coincidiren en qualificar de "frèvol la teoria de l’escalfament global per causes exclusivament antropogèniques", tot i afegint que la comunitat científica no compta, en aquests moments, amb estudis significatius que permeten afirmar que una pujada de temperatura estiga relacionada directament amb el canvi climàtic i que la climatologia és un fenomen en constant evolució en el qual influeixen diverses causes a més de les antropogèniques.

El professor José Quereda, va comentar que en els segles XVII i XVIII es va produir una baixada de temperatura per l’absència d’activitat solar que podria explicar l’increment de la temperatura des d’aleshores.

D'altra banda, Vicent Gómez va afirmar que l’escalfament global no pot ser únicament conseqüència de les emissions de CO2 perquè "el C02 no és l’element que dirigeix l’evolució del clima i a més pels temps de resposta, ja que no és pot atribuir l’escalfament als gasos emesos des de fa 25 anys".

Lluís Obiols, va indicar que hi ha fenòmens com l'absència d'aigua en la conca mediterrània o les migracions dels països pobres a causa de la sequera no són conseqüència del canvi climàtic.

Per a veure la xerrada completa clica ací






També et recomane:

Related Posts with Thumbnails