Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimecres, de novembre 05, 2008

El resveratrol contra l'obesitat

El resveratrol és un conegut polifenol que podem localitzar en el raïm, sobretot en algunes varietats negres, com ara la Tannat, d'origen francès.

Aquesta substància, no sols té una important funció antibiòtica, protegint els penjolls de fongs i bacteris, sinó que, a més a més, és un excel·lent antioxidant per a les persones, alhora que disminueix els nivells LDLc (colesterol dolent), millora el sistema cardiovascular, afavoreix la disminució de cèl·lules cancerígenes, prevé l'aparició de l'artritis i controla la producció de melanina evitant la formació de taques, d'ací el seu ús en la composició d'alguns cosmètics.

Amb aquestes característiques la indústria farmacèutica no ha dubtat en experimentar amb un medicament que emula les propietats del resveratrol, segons es publica en el darrer número de la revista Cell Metabolism. La molècula sintètica actua sobre la proteïna SIRT1 relacionada amb els efectes contra l'envelliment que pot provocar una dieta baixa en calories, enfortiment el metabolisme oxidatiu en els músculs, fetge i teixit adipós.

En la investigació, dirigida des del Centre Nacional d'Investigació Científica, l'Institut Nacional de la Sanitat i la Investigació Mèdica i l'Escola Politècnica Federal de Lausana en Illkirch (França), uns ratolins van ser sotmesos a una dieta rica en greixos durant 15 setmanes, administrant-los dosis altes del fàrmac SRT1720 diàriament. En 10 setmanes de tractament els animalets mostraren una protecció parcial a l'increment de pes i a la diabetis (millorant la tolerància a la glucosa en sang i la sensibilitat a la insulina), tot i augmentant la resistència física, alhora que es reduïen els nivells de triglicèrids i colesterol.

Les aventatges sobre el vi negre és que s'eviten les conseqüències ocasionades pel consum en excés de la beguda i els seus efectes. Ara queda poder reduir la dosis.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails