Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dissabte, de setembre 06, 2008

Podem enriure'ns AMB l'escalfament global?

La fundació creada en memòria del dibuixant i il·lustrador anglès Ken Sprague, caricaturitzador de Sadam Husein, la primera obra del qual va ser una linoleografia realitzada en 1937, amb només 10 anys d'edat, en resposta al bombardeig de la Legió Còndor sobre Guernica, va convocar el concurs bienal de vinyetes: Earthworks-2008 sobre el medio ambient.

El resultat ha estat la participació de vora 150 artistes de 50 països amb temes ben be diversos: les devastadores inundacions recents a Birmàni.a paisatges amb balenes abandonades, óssos polars sense la seua pell gruixuda, Papà Noel en un camell, la inevitabilidad de l'escalfament global, la desertificació, la fam, la pobresa...

El primer premi va ser atorgat a Mikhail Zlatkovsky, un físic nuclear de Rússia reconvertit a artista independent i caricaturista, representant la devastació del nostre planeta.

El segon premi fou per a les Papallones, de Ciosu Constantin, de Romania, un dibuixant, il·lustrador i professor d'art que ha guanyat nombrosos premis internacionals.

El tercer va ser per al caricaturista independent de Tailàndia Tawan Chuntraskawvong.

No obstant això la resta de dibuixos no es quedaren enrere en qualitat i ací en teniu una mostra.

1 comentari:

Manuel Mª ha dit...

Más que interesante. Un recurso estupendo para hablar del tema.

Gracias!

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails