Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dilluns, de maig 19, 2008

Corrupció en el Nisshin Maru

Segons ha descobert Greenpeace, tripulants del Nisshin Maru, el buc factoria de la flota japonesa, participant del programa de caça científica de balenes, després de la seua campanya en aigües del Santuari Antàrtic, traient en caixes retolades com a "cartró" uns 23,5 quilos de carn salada de balena de la millor qualitat, i que les passaven junt als equipatges, i que eren utilitzades per al comerç il·legal.
Empleats de la companyia que gestiona la flota balenera japonesa, la Kyodo Senpaku, passaren la informació a l'organització ecologista, la qual interceptà alguna d'aquestes capses que arribaven a diferents magatzems de Tokio. Els activistes de Greenpeace durien davant l'oficina del Fiscal General a Tòquio com prova de la corrupció existent en el programa de caça “científica” de balenes donada pel govern japonès. Investigacions posteriors en locals i restaurants en diferents llocs de Japó van confirmar que es trobaven a l'espera de l'arribada de carn de balena procedent de la caça d'enguany, malgrat el fet que l'Agència Pesquera de Japó i l'Institut d'Investigació de Cetacis no allibera la carn per a la seua venda fins a finals de juny de 2008 .
L'actual programa de caça científica de balenes donat pel govern japonès en el Santuari Balener Antàrtic ha estat envoltat de controvèrsia des del seu començament i ha vingut afectant negativament a la imatge internacional de Japó. Aquest escàndol planteja la qüestió de qui es beneficia d'un programa que no tenen utilitat científica i no és sostenible tampoc des del punt de vista comercial.
Nosaltres poden participar per a posar fre a aquestes barbàries enviant cartes al Primer Ministre i al Ministre de Relacions Exteriors de Japó, només hem de clicar ací, omplir el formulari i enviar-lo.
"Demà tal vegada hàgem d'asseure'ns enfront dels nostres fills i dir-los que vam ser derrotats. Però no podrem mirar-los als ulls i dir-los que viuen així perquè no ens animem a lluitar" Mahatma Gandhi

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails