Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimarts, de maig 20, 2008

Retorn del tigre de Tasmania

Llegim a "El País" la referència d'un experiment publicat en la revista digital PLO, segons la qual, científics de les Universitats de Melbourne i de Texas han aconseguit, en un laboratori d'Austràlia, extraure un gen de l'extint til·lací (Thylacinus cynocephalus), també conegut com llop o tigre de Tasmània, i introduir-lo en un embrió de ratolí (observar la foto de l'esmentat embrió amb el gen de til·lací Col2a1 tenyit de blau).
Aquest animal és un clar exemple de convergència evolutiva, sembla que estem davant un animal similar a un gos o a un llop, però que es tracta, no solament d'espècies distintes sense cap parentiu, sinó que no és un animal placentari, ben be, es tracta d'un carnívor marsupial que a causa de “pressions ambientals equivalents” evoluciona presentant la mateixa similitud morfològica que altres animals.
Va habitar a Austràlia fins a la primera meitat del segle XX, però l'acció antròpica, en introduir espècies alienes a l'ecosistema austral, com el dingo, d'origen vietnamita, el va exterminar fa més de 70 anys (l'últim moria al zoològic d'Hobart a Tasmània en 1936.
Segons els investigadors, serà difícil la clonació de l' exemplar complet de til·lací, esperant-se un ratolí rajat i, com a molt, amb una borsa (marsupial) com la qual tenien les femelles d'aquesta espècie. Ja de per si, ha estat un èxit aconseguir recompondre el gen Col2a1 ja que comença a trencar-se a la mort de l'animal. Han estat necessaris quatre exemplars de til·lací (tres cadells i un adult de més de 100 anys d'antiguitat) conservats en etanol en el Museu Victòria, a Austràlia, per a poder reconstruir un únic gen. Posteriorment es va afegir un bacteri que tenyeix el gen de blau, com observem a la fotografia, i que permet saber si el gen està actuant, com així ocorre.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails