Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimarts, d’abril 15, 2008

Enciclopèdia Catalana en línia

Tot i que tothom coneix aquesta obra enciclopèdica de referència, fa poc l’empresa editora ha decidit oferir-la lliurement en línia; fins ara només era accessible amb una subscripció. A més dels avantatges que això significa a l’hora de fer una consulta, el mateix web ens dóna l’oportunitat de consultar el diccionari i una versió en anglès.
El maneig de la informació és senzill, àgil i comparable a altres enciclopèdies d’aquesta mena, fins i tot amb més fiabilitat.
Cal afegir que compta amb un bloc propi i una base de dades del món.
Precísament al bloc hem pogut llegir també que:

"La barra de cerques del Firefox té per defecte el cercador de Google; és en aquesta caixa de cerques que es poden incloure els cercadors de l’Enciclopèdia. Una manera de fer-ho és anant en l’article del bloc suara esmentat i esperar que es carregue la pàgina (algun dia el bloc ha estat una mica col·lapsat). Un cop carregada la pàgina, cal anar a la caixa de cerques del Google i clicar-ne la fletxeta que està al costat del logo. Aleshores apareixen dues opcions, l’una de la cerca de l’Enciclopèdia Catalana (que correspon al botó enciclopèdia) i l’altra la del diccionari d’Enciclopèdia Catalana; n’hi ha prou de clicar-hi per instal·lar l’una i l’altre.

Tot seguit el diccionari i l’enciclopèdia passen a formar part del navegador i ja no cal visitar la pàgina de l’Enciclopèdia per fer-hi cap cerca: n’hi ha prou d’escriure el mot o sintagma pertinent a la casella de cerques del Firefox, activar on vols fer la cerca (al diccionari o a l’enciclopèdia) i pitjar Intro; evidentment, amb la nova casella tampoc no cal obrir pestanyes noves.

Aquesta casella, a més, conserva el terme que s’ha recercat.

Podeu trobar l'explicació de com fer-ho al bloc d'Àsef Eïd.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails