Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimecres, de gener 09, 2008

El 20% dels xiquets mai han provat un tomàquet natural.

Un estudi publicat per la Fundació Dieta Mediterrània diu que "un de cada cinc xiquets barcelonins de 8 a 11 anys no ha provat mai un tomàquet i el 15% no s'ha menjat mai una taronja si no és espremuda en un suc"
Així mateix, aquesta enquesta, passada a 2.500 xiquets/es de 20 escoles en la capital catalana, amb col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DONAR), de la Generalitat Catalana, destaca també que un terç dels xiquets no havia provat els espinacs; dos de cada deu, ni els espàrrecs ni les olives negres i un 15%, ni la ceba ni la pastanaga.
Davant d'aquests resultats es va reivindicar, com no, el paper dels educadors en "normalitzar" la dieta sana entre els xiquets, ja que per als pares "la cuina ha deixat de tenir la importància que tenia" en una "societat en les coses van molt ràpid".
Des de la Conselleria s'anima a "recuperar la tradició" en aspectes culinaris i abandonar els aliments allunyats de les "costums i bones tradicions" catalanes, donats els increments en els índexs d'obesitat infantil.
L'estudi afirma que el 60% dels pares "reconeixen no alimentar correctament als xiquets". Per això, va considerar necessari que s'involucren per a millorar la seua dieta.
Per tot això, els tallers de cuina infantil de la Fundació Dieta Mediterrània, en els quals han participat 25.000 alumnes espanyols des de fa anys preveuen ampliar-se fins a arribar al milió d'alumnes, donats els bons resultats obtinguts.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails