Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dilluns, de setembre 03, 2007

Paleontòlegs xinesos i alemanys descobreixen 17 dents fossilitzats


Les restes, trobades en el 2.005 als estrats del Juràssic Superior, en l’àrea de Liuhuanggou, a l'oest de Urümqi, capital de la regió autònoma de Xinjiang (extrem oest del país asiàtic) a la regió de Xinjianh al nord-oest de la Xina, datarien d’uns 160 milions d’anys, segons l'"english.eastday".

Thomas Martin, catedràtic de Paleontologia de la Universitat de Bonn (Alemanya), assegurà ahir, en un fòrum sobre canvi climàtic i medi ambient celebrat, precisament a Urümqui, que era la primera vegada que es trobaven restes semblants, i que corresponen a un menut mamífer d’uns 5-7 cm de cap a cos, anomenat “Dsungarodon zuoi”; grandària que es podia deure a una resposta de supervivència doncs el seu hàbitat natural era de dinosaures gegants. També afirmà Martin que un dels molars inferiors del menut mamífer tenia una forma característica de 'pseudotalanoide' que facilitava el triturat dels aliments, característica evolutiva pròpia dels mamífers asiàtics; si més no entre la seua dieta també hi incloïa plantes i insectes.

Per la seua banda, Sun Ge, professor de la Universitat de Jilin,a Xina, posà de manifest la importància de la troballa per a l’evolució i distribució dels primers mamífers.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails