Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dijous, de setembre 06, 2007

Baptistina acabà amb els dinosaures

El darrer número de la revista “Nature”, inclou un article, en la secció “Solar System” de Philippe Claeys i Steven Goderis, geòlegs de la Universitat de Vrije, a Brussel·les:Lethal billiards” on es descriu els estudis que acaben de realitzar l'expert en asteroides William Bottke, de l'Institut d'Investigació Southwest de Boulder, en EEUU, i els seus col·laboradors, segons els quals l’extinció massiva de dinosaures va ser causada per una pluja gran d’asteroides que impactà contra la Terra, contra Mart, Venus i la pròpia Lluna (cràter Tycho109 milions d’anys –), ara fa 160 milions d’anys.

Sembla que la col·lisió tingué lloc en la part interna del cinturó d’asteroides que es troba entre Mart i Júpiter on xocaren un objecte de 60 km de diàmetre contra un altre de 170, el qual es va fer en un gran nombre de trossos, alguns dels quals de més de 10 km, que colpejaren, entre d’altres planetes la Terra, generant la família d’asteroides coneguda com Baptistina. Xoc que descriu William Bottke amb detall mitjançant models informàtics.

Precisament un d’aquests fragments impactà contra la península del Yucatan, enfosquint el cel i perllongant l’hivern i que podria haver estat la causa de l’extinció dels dinosaures en el límit del Cretaci i el Terciari (fa 65 milions d’anys).

Fins ara les teories ja parlaven de l’impacte d’un cos celest produint el cràter de Chicxulub (Mèxic) de 200 quilòmetres de diàmetres

Encara queden fragment orbitant al voltant de la Terra com ara l’Apophis (250 m) que podria xocar amb nosaltres al 2.036

2 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Da respeto pensar en esos choques. Esperemos que no cunda el pánico, ya sabemos lo fácil que es exagerar y sacar de contexto estas cosas, generando miedos infundados.

Anònim ha dit...

El succés tingué lloc fa més d'un centenar de milions d'anys i les conseqüències ja són ben sabudes. Una d'elles podria ser, no obstant, el canvi climàtic; realment consideres una por infundada i exagerada les conseqüències del canvi climàtic, posem per cas?
I, no és precís que el motiu siga el xoc de meteorits.
Les persones hem de ser sabedors dels resultats que axiò pot donar.
No entenc on està l'exageració o què és allò, que, segons tu, es pot trau-re de context.
Es tracta d'una recreació informàtica que pot explicar allò que va causar l'extinció dels dinosauris. És una possible explicació més o menys científica, com poden haver-hi desenes d'elles.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails