Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

divendres, d’agost 31, 2007

Continua l’incendi a la comarca de l’Alcalaten

L’incendi, que continua actiu, al menys en Llucena i alguns retens de control a la partida Bovalar d’Adzeneta, ja està afectant a 6 municipis, tots ells de la comarca de l’Alcalaten, doncs a Les Useres, Atzeneta i Llucena, cal afegir Costur, Figueroles i l’Alcora.L'actual zona afectada de Llucena és de pinar molt dens i de valor mediambiental alt i avança cap el paratge natural de Sant Joan de Penyagolosa.

Després de tallar carreteres comarcals com la que comunica Figueroles amb Costur, desallotjar més de 100 persones, cendres que arriben fins a Castelló, l’emblemàtica ermita d’Adzeneta, les flames ja han destruït vora 5.000 hectàrees, només a Les Useres, on s’inicià el foc es considera afectat la meitat del municipi, unes 2.000 ha.

Les condicions meteorològiques, la calor i el vent, i l’orografia dl terreny entrebanquen el control total de l’incendi, el front del qual, en ocasions ha arribat a tenir 12 quilòmetres.

Les columnes de fum s’han pogut contemplar des de la mateixa capital de la Plana.

Al municipi de Figueroles les flames van arribar des de les Traguantes (on es troba l'aljub de la Traguanta), on calcinà la "Roca Naram" de 664 m d'atura i que destaca per un impressionant cingle rogenc visible des del poble i que permetia antigament saber l’hora que era als treballadors de les finques del secà; així mateix ha afectat de forma molt important (segons el diari "Mediterraneo") a les partides dels Cubielles, el Vinyé i el Maset. Les flames també han tocat el barranc de les Olles, un lloc verge d'alt valor mediambiental on, a més, es conservava la històrica construcció de pedra del Cocó, que antany s'utilitzava per a emmagatzemar aigua i que forma part d'una ruta etnogràfica. Aquesta zona per a excursions de senderisme anava a acollir la tercera edició de la Cursa Ibèrica al setembre.

Encara que, segons el govern, l'incendi ha estat provocat per una negligència d'una empresa que realitzava feines de reparació en les línies elèctriques sense els requisits corresponents no podem ignorar la responsabilitat del govern valencià, per una banda per permetre aquests treballs sense les mesures de seguretat escaient i per una altra la manca de neteja dels terrenys, propicis perquè el foc puga campar com vullga i cap on vullga, com ha passat en aquest incendi.

Malauradament a hores d’ara l’incendi continua i ja s'han unit altres autonomies a l'extinció com ara la Generalitat de Catalunya que ha enviat 52 bombers i dos helicòpters especialitzats en focs de gran intensitat.

Vídeo de la pàgina de "20 minutos"




Podeu veure altres vídeos ací.
També fotos ací


També et recomane:

Related Posts with Thumbnails