Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimecres, d’agost 27, 2008

Restes d'un Sauròpode a Morella.

Prop de la localitat de Cinctorres, però dins del terme de Morella, en la comarca dels Ports a Castelló i més concretament al jaciment arqueològic de Sant Antoni de la Vespa s'han localitzat restes ossis d'un Sauròpode de 120 milions d'anys, corresponent al Cretàcic Inferior.
El Sauròpode és un dinosaure gegant herbívor, de coll llarg, cap i crani menut, quatre potes gruixudes i cua robusta que es reproduïen mitjançant ous; entre ells destaquen l'Argentinosaurus, el Diplodocus, el Seismosaurus i el Barchiosaurus, que desplaçava a quatre potes tot i que es podien alçar sobre les dues posteriors.
Per la posició anatòmica els paleontòlegs i paleontòlogues del jaciment presuposen que es pot trobar gran part de l'estructura òssia del dinosauri; si  es poguera trobar el cap es convertiria en "una de les troballes més importants i complerta d'Europa".
Aquest jaciment, pertany a la segona fase d'unes investigacions que van començar en 2005, on ja es van descobrir restes de les extremitats inferiors de dos dinosaurissauròpodes. L'equip, que va estar dirigit per Begoña Poza, Ángel Galovart i Andrés Santos. Per la forma que es trobaren es va deduir que van ser enterrats quan encara conservaven part de la carn. Sobre els ossos dels animals havia una escorça de conífera phrenelopsis, similar a la que ha aparegut en uns altres dels jaciments paleontológics de la comarca dels Ports.
Els paleontòlegs i les paleontòlogues s'han hagut d'enfrontar a dos problemes que fan més difícil, si cap, l'excavació, el complicat accés al jaciment que entrebanca el transport, tant del material con de la troballa i una roca de grans dimensions situada just damunt de les restes de dinosauri  que dificulta el correcte desenvolupament de la investigació, encara que el dia 11 d'agost, tant un problema com l'altre es van solucionar continuant-se el treball i intentant localitzar nous fòssils.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails