En 1967 va ser aïllat a la ciutat de Marburg, del land de Hessen, Alemanya, un virus al qual se li donaria el mateix nom de la ciutat, després d'una epidèmia de febre hemorràgica que va condir en el personal de laboratori encarregat de cultius cel·lulars que havia treballat amb ronyons de micos verds ugandeses (Cercopithecus aethiops) importats feia poc, i que després van resultar estar infectats. També s'observarien episodis semblants en les ciutats de Frankfurt i de Belgrad
La malaltia, molt semblant a la que produeix el virus de l'Èbola, rebria el nom de "febre hemorràgica de Marburg" i el virus s'identificà com del gènere Marburgvirus i de la família Filoviridae. Com podem observar a la foto presenta l'estructura clàssica dels filovirus amb una morfologia irregular (pleomòrfica), amb forma de bastonet de longitud variable entre els 800 i els 1400 nm i amb un diàmetre d'uns 80 nm. En ocasions poden també tenir forma circular, d'U o de 6.
El virus es transmet de persona a persona requerint un contacte molt estret amb un malalt i és es produeix el contagi per contacte amb sang o altres líquids corporals (femta, vòmits, orina, saliva i secrecions respiratòries) amb alta concentració de virus, especialment quan aquests líquids contenen sang, no coneixent-se en l'actualitat cap tipus de vacuna ni tractament.
Les epidèmies més importants segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) tingueren lloc en la República Democrática del Congo entre 1998 i el 2000 amb un brot que es cobraria 128 persones mortes (possiblement en una persona que havia viatjat poc temps arrere a Zimbabwe) i a Angola en el 2004 i el 2005, on moririen unes 150 persones .
Diferents mitjants de comunicació s'han fet resó del seu retorn a Europa 40 anys després del seu aïllament, en una dona holandesa que moria en la ciutat de Leiden, en un dels hospitals del qual romania en quarentena des de feia una setmana, quan va tornar de passar unes vacances a Uganda. Segons informa la OMS la dona hauria tingut contacte directe amb una ratapinyada de la fruita (Rousettus aegyptiacus) en una cova en el Bosc Maramagambo, una popular atracció turística situada entre el Parc Queen Elizabeth i Kabale encara que la OMS no reconeis oficialment la procedència del virus, ja que s'havien visitat altres coves.
BIODIDAC, recursos multimèdia per a les teues classes
-
BIODIDAC és una web canadenca que de fa temps ens ofereix a la xarxa una
enorme quantitat de recursos multimèdia, principalment imatges i
il·lustracions p...
Fa 7 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada