Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

divendres, de juliol 04, 2008

Coxsackie arriba a Castelló

Fa uns dies escoltava als mitjans de comunicació que un virus, Coxsackie, estava atuant sobre la població infantil de determinades zones valencianes. Ara el tenim ja per les nostres terres.

És una bona raó per dirigir el nostre estudi cap a aquest virus.

Començaré dient que aquest deu el seu nom al poble de Coxsackie (New York), on es va identificar per primera vegada. Es tracta d’un virus de la família dels enterovirus, que inclou, alhora, els echovirus i els virus de la poliomielitis i l'hepatitis A.

És molt contagiós i, generalment es propaga a través del contacte amb mans brutes i superfícies contaminades amb femta, o també mitjançant gotetes de líquid que s'expulsen a l'esternudar o tossir o en posar-se en la boca objectes cotaminats. Quan una comunitat es veu afectada per un brot de virus Coxsackie, el risc d'infecció és major entre els lactants i els xiquets i les xiquetes menors de 5 anys. El virus es propaga fàcilment en contextos grupals, com col·legis, les guarderies o els campaments d'estiu. La infecció per virus Coxsackie és més contagiosa durant la primera setmana de malaltia.

El virus causa l’'onicomadesis', malaltia que en principi és benigna, i que provoca una inflamació de la ungla dels peus i les mans, que condueix al seu esquerdament i, en ocasions, la seua caiguda, ja que el despegament d'aquesta comença en la lúnula . Apareix als 35-40 dies d'haver entrat en contacte amb el virus. També és coneguda com malaltia boca-ma-peu.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tinc 32 anys i estava embarassada de 6 setmanes. El vaig agafar a la setmana 4 del meu embaràs i m'ha provocat l'avortament.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails