Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dilluns, d’abril 07, 2008

Les relacions sexuals del polp

La revista "Marine Biology" publica un estudi de la Universitat de Berkeley (Califòrnia) sobre la vida sexual dels polps va fer pensar que eren solitaris i poc romàntics.
En ell hem pogut assabentar-nos que, l'única experiència sexual de l'animal, abasta des del coqueteig al transvestisme, passant per l'estrangulació o l'aguait obsessiu.

Si be les femelles són lliures amb els seus sentiments, els mascles tenen una activitat més complicada, tot i dividint-se en tres categories:
a) Els “guarders” (guardians) que correspon als mascles més grans, el quals es mantenen prop de la seua parella i la segueixen mentre avancen. Qualsevol intrús és tractat de manera severa, usant-se fins i tot l'estrangulació. Els investigadors arriben a creure que els mascles retiren de les femelles l'esperma dels seus competidors.
b) La segona categoria la integren els mascles que s'acosten de forma més itinerant, viatgen pel mar i cortegen a les femelles quan les troben; usen el seu cos a ralles per a mostrar la seua virilitat.
c) La tercera categoria la integren els “sneakers” (furtius) o mascles més febles, que es disfressen de femelles, canviant els models del seu cos i nadant de forma femenina per a no ser descoberts per temor a les fuetades dels seus competidors. Per a culminar la seua conquesta deuen retirar l'esperma dels altres mascles prenent més temps per a copular.
Fins a mitja hora poden durar les baralles de polps, encara que la durada mitja sol ser d'uns cinc minuts. Després de la concepció, la femella posa desenes de milers d'ous, mantenint-se en guàrdia per a la seua protecció.
Afeblits per tots aquests passos, la mare i el pare moriran pocs mesos després.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails