Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dijous, de febrer 14, 2008

L'aprenentatge cooperatiu de les WEBQUEST

Per aquells i aquelles aficionats a les webquest, podem trobar en "Quaderns de docència universitària" , un article de Jordi Quintana i Elisabet Higueras, de l' ICE de la Universitat de Barcelona: "Les Webquest, una metodologia d'aprenentatge cooperatiu, basada en l'accés, el maneig i l'ús d'informació de la xarxa" que ens il·lustra amplament sobre què són les webquest, els seus orígens i fonaments, els apartats o seccions que el conformen i la seua aplicació didàctica en diferents àrees, en aquest cas universitàries però que ens poden servir de molta ajuda i orientació per a introduir-nos en aquesta eina.
L'article, és, així mateix, una orientació sobre aquest recurs pel que fa a bases, plantilles, editors, llocs webs ... alhora que ho complementa amb metodologies associades, com ara la cacera del tresor o els miniquest, i també els recursos complementaris, com poden ser les rúbriques, els bancs d'imatges, els wikis, els fòrums i, com no, els blocs.
Finalment, per a comprovar la seua versatilitat i adaptació, res millor que un bon exemple d'una webquest molt accessible, sobre l'accessibilitat.

1 comentari:

Théatron ha dit...

Perdonad que escriba aquí, que quizás no sea el sitio adecuado, pero es la única manera de contactar con vosotros.
Soy un profesor de Magisterio de la Universidad de Castilla La Mancha, en Toledo (España). Estoy realizando actualmente una investigación para poder completar mi tesis. Trata sobre la utilización de los Blogs en Educación, o como prefiero llamarlo, sobre los Edublogs.
Para poder llegar a algunas conclusiones generalizables necesitaría que colaborarais conmigo. Y es para esto para lo que solicito vuestra ayuda. En principio simplemente se trataría de rellenar un brevísimo cuestionario por parte del profesor creador del Blog y de sus alumnos/as valorando la influencia de su edublog en algunos aspectos educativamente importantes.
Por favor, si están dispuestos a colaborar, les ruego me escriban un email a JoseFrancisco.Duran@uclm.es para que les pueda enviar en un archivo adjunto el cuestionario y luego me lo devuelvan relleno.
Muchísimas gracias.
En Toledo tenéis un amigo (y aprovecho para invitaros a visitar esta preciosa ciudad).
Un abrazo.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails