Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

divendres, de gener 25, 2008

La síntesi d'un bacteri

La revista Science, en la seua edició digital, ha fet publica la notícia de la “síntesi del genoma complert del bacteri Mycoplasma genitalium”, amb una mida total de 580 kbp (582.970 parells de bases), 485 gens en un sol cromosoma i que han anomenat Mycoplasma laboratorium; aquest conté la pràctica totalitat dels gens del bacteri de tipus salvatge, llevat del MG408, per la seua capacitat infecciosa.

El Mycoplasma genitalium és un bacteri paràsit que viu principalment en les cèl·lules ciliades epitelials del tracte respiratori i genital dels primats. El seu interès biològic radica en el seu genoma qualificat com el més menut d’avui en dia, llevat, del virus o el Nanoarchaeum. Està integrat pel genoma de Mycoplasma genitalium consisteix en 74 fragments, les còpies del qual s'emmagatzemaren en cromosomes artificials dins el bacteri 'Escherichia coli’; l'estudi ja s'havia dut a terme per Peterson en 1993 i seqüenciat en la seua totalitat per Frasee (Science 270:397-403 del 20 d'octubre de 1995 ). El genitalium va ser aïllat originalment d’espècimens de la uretra de pacients amb uretritis no gonocòccica.
Segons els propis autors, un grup de científics de l'Institut J. Craig Venter, (el pare del genoma humà, i que també ha participat en la investigació) en Rockville, Estats Units, “es tracta de la major estructura de ADN fabricada per l'home”. Podria assegurar-se que és un important avanç cap a l'objectiu global de crear microorganismes sintètics que podrien utilitzar-se en la producció de biocombustibles, la neteja dels residus tòxics o l’absorció de carboni.
Podeu ampliar la informació en el reportatge del diari "El País" o en el programa "A hombros de gigante" de rtve
Els companys de l'IES Professor Broch i Llop, ens aconsellen un especial de "El Mundo" per completar la informació: "GENOMA: L'alfabet de l'espècie humana"

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails