Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dijous, de desembre 06, 2007

Educació per la sostenibilitat

Aquest cap de setmana hem pogut assistir al 1r Simpòsium d'educació per la sostenibilitat celebrat al planetari de Castelló de la Plana.
Si volem destacar alguna de les actuacions ens resultaria difícil, però totes i tos coincidirem en la conferència de cloenda d'Empar Vilches i Daniel Gil, tots dos professors de Física i Químic de la Universitat de València.
Sota el títol: "Dècada de l'educació per la sostenibilitat: necessitat d'un nou impuls" i amb grans qualitats comunicatives, sapigueren arribar a l'auditori i transmetre les sues inquietuds sobre el tema. Ens parlaren de la "dècada" instituïda per Nacions Unides l'any 2.005 sobre l'Educació per un Futur sostenible, fent una crida a les persones educadores, perquè contribuïm a la formació d'una ciutdania conscient de la gravetat dels problemes que caracteritzen la situació actual d'emergència planetària i preparada per fer-ne front adoptant les mesures adients.
Podem visitar la seua pàgina web, carregada de materials per a les nostres classes, però sobre tot per a autoinvitar-nos a la reflexió.
Una altra de les comunicacions ens invitava a veue i escoltar un conte preciós que us adjuntem.

Des d'ací felicitacions a l'organització del simpòsium.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat es que tal com està el món el millor que es pot fer es educar a la gent des de ben menuts, perquè no fagen les bogeries que es fan ara ni caiguen en els mateixos errors que s'han comés i s'estan cometent, ja que la majoria d'empresaris etc. pensen abans en els beneficis propis (encara no entenc si 20 milions d'euros més pot significar algo per a ells, perque estan forrats)que en els que podem tenir tots al usar un poc el cap. No estic dient que es deixe d'usar els combustibles fòssils, ni molt menys, però hi ha que començar a usar les energies alternatives, que no són poques. Ací per exemple, en Espanya tots els secarrals haurien d'estar plagats de panells solars, al igual que totes les vivendes, i no sols les noves, TOTES. De segur que només un detall com aquest podria tenir molt bones conseqüències, inclòs a nivell internacional, on donariem exemple a països contaminants com EEUU que no volem que el món acabe cap abaix. I encara estem a temps.

Anònim ha dit...

Encara que a poc a poc les persones ens estem preocupant cada vegada més per la contaminació i el medi ambient, la realitat és que aquesta continua avançant. La solució és, com indica Nacions Unides, ensenyar als més xicotets a respetar-lo i cuidar-lo. La clau no està en deixar d’utilitzar els combustibles fòssils, que són la principal causa, sino d’emprar-los amb intel·ligència i amb prudència. També seria adequat ensenyar als païssos del mòn com disminuir la contaminació d’aquest a través d’energies renovables: la energia solar, l’eòlica, la maremotriva, etc. Hi ha moltes possibilitats de com reduir-la i encara hui les nacions del nostre planeta no aposten completament per elles. La causa de tot açò és el fet que els empresaris volen aconseguir diners fàcils. Al final, com a resultat de tota aquesta explotació de recursos, serà la pèrdua d’aquests i un mòn que deixaria practicament d’existir.

Anònim ha dit...

Durant els ultims anys, la Terra tal i com la coneixem ha canviat molt: la destruccio de la capa d'ozo, increment de CO2... No fem res per impedir-ho perque no recapacitem sobre l'estat actual del nostre planeta. La causa: som ignorants. Que costa tancar la aixeta quan te rentes els dents o apagar els llums quan no estas en l'habitacio?

Anònim ha dit...

Des de fa uns quants anys, la Terra ha sofrit molts canvis, les repercusions dels quals poden ser terribles per a la nostra existencia. La causa: la nostra ignorancia. Que costa tancar la aixeta quan te rentes els dents o apagar els llums quan no estas an l'habitacio?

Anònim ha dit...

M'ha paregut molt bé aquest article ja que intenta concienciar a la gent del perill que corre el nostre planeta. Segons uns estudis científics el pol nord d'ací cinc anys ja no existirà açó comportarà la pèrdua de molts animals, com per exemple l'ós polar
(en perill d'extinció), i un increment del nivell del mar.El millor que podem fer es educar a tothom, però sobretot als xiquets (les noves generacions)a respectar i cuidar el seu planeta.
A més a més, hi hauria que intentar produir més energies renovables (energia solar, mareomotriu, eòlica...) i menys combustibles fossils ja que contaminen i són esgotables. El gran problema és que aquestes energies són més cares i a molta gent no els compensa la seua producció.Intentem canviar aquesta forma de pensar i mirem cap al futur i en que es el que en realitat ens convé. Que preferim, un planeta contaminat i destruit per nosaltres mateixos o un planeta lliure de contaminació i polució? ....

Anònim ha dit...

La sostenibilitat és un concepte complex hui dia i si damunt li sumem la sobrepoblació del planeta pot ser molt difícil d'aconseguir. Així, són poques les campanyes per concienciar a la gent y especialment als jovens per poder canviar el món. Tal com anem i si el pensament en la població no canvia radicalment, la visió es prou pesimista. No obstant hi ha que lluitar per un desenvolpament sostenible. Canviar de mentalitat y apostar per ENERGIES RENOVABLES són la solució, entre altres.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails