Llegit a "EL MUNDO"
HA CRESCUT UN 0'5% EN UN ANY
La concentració de diòxid de carboni arriba a el seu màxim nivell
La concentració de diòxid de carboni (CO2), un dels gasos culpables de l'efecte hivernacle, en l'atmosfera terrestre va arribar en l'any 2006 un nivell mai registrat anteriorment, segons va informar avui l'Organització Meteorològica Mundial (OMM).La concentració de diòxid de carboni arriba a el seu màxim nivell
Segons el 'Butlletí sobre els gasos d'efecte hivernacle' publicat avui, el nivell en 2006 de CO2 va anar de 381,2 parts per milió, el que suposa un 0,53 per cent més que en 2005.
Les xifres es basen en les observacions efectuades mitjançant la Xarxa Mundial de Vigilància del diòxid de carboni i el metà, altre dels gasos que provoquen l'efecte hivernacle i per tant el canvi climàtic, establida per la OMM.
El diòxid de carboni, el metà (CH4) i l'òxid nitrós (N2O), són els tres gasos d'efecte hivernacle més abundants en l'atmosfera terrestre, després del vapor d'aigua. Els tres formen part de les principals causes de l'escalfament planetari. La concentració d'òxid nitros també va assolir valors rècord en 2006, fins a 320,1 parts per milió.
Segons la OMM, la concentració de CO2 i d'òxid nitroso en l'atmosfera terrestre s'ha incrementat en un 36% des de finals del segle XVIII, abans de l'era industrial. Gran part d'aquest augment es deu a les emissions relacionades amb la combustió de combustibles fòssils.
7 comentaris:
Me pareix horrible!
Es increible que, savent-ho, la gent es quede de braços creuats. S'haurien de reduir les emisions de dioxids de carboni fomentant el transport públic o alguna cosa per l'estil
A mi em pareix molt malament que la gent, sabent el que està passant, no facen res per evitar-ho. Sobretot en aquest cas que es més be fàcil. S' hauria de possar algunes normes, tot i que la gent no te conciencia d'aixo perque no ho enten, no ha sigut educada per pensar que si no fan alguna cosa el mon se mos morira i també es un poc perque la majoria de gent no pensa en les causes que generen els seus actes perque el que la gent vol es pasars-ho be i no tindre responsabilitats pero aixo es imposible.
Jo crec que ens tindriem que conscienciar i intentar reduir la contaminació del dioxid de carboni, metà i oxid nitrós ,perquè si no ho fem cada vegada hi haurà mes quantitat i pot tindre conseqüencies molt greus per al futur de la terra.
Sobretot amb el dioxid de carboni ja que este es el que més repercutix.
Jo pense que si seguim a aquest ritme acabarem destruint el planeta perquè ningú vol obrir els ulls per mirar el que està pasant mentre guanye diners, ja que la construcció de filtres per a les xemeneies de les fàbriques, i la utilització d'energies alternatives(energia eolica, hidràulica, etc) suposen una grandespesa econòmica. Però la qüestió és: ¿que és millor guanyar molts diners, o deixar una important herència natural als fills?
Aquests raonaments els he pogut traure a partir de la part on deia que els gasos hivernacle van començar a pujar a partir del segle XVIII, quan es va començar a utilitzar combustibles fossils, es a dir, en la coneguda, revolució industrial.
Pense que si els governs (i els ciutadants) no es conscièncien, i in vertixen més en les noves energies i en noves campanyes la terra es destruirà, ja que l'escalfament gloval pot que canvie tots els ecosistemes i puge el nivell del mar.
Aquest increment del CO2 en un 0,53% i l'augment de l'òxid nitrós respecte 2005 és un problema molt greu.
A mesura que la concentració d'aquestos gasos, a més d'ozó, metà, vapor d'aigua,... augmenta, aquests gasos es calfen i la seua calor repercuteix sobre la Terra produint l'efecte hivernacle. Amb açó la temperatura augmenta.
És cert que en principi l'efecte hivernacle és bo perquè regula la temperatura terrestre, però si es produeix amb gran intensitat com està pasant segons dades de la OMM, les glaceres es descongelen i amb aixó el nivell de l'aigua del mar augmenta. D'aquesta forma els ecosistemes terrestres, és a dir, el nostre hàbitat i el de gran part d'èssers vius, desapareix poc a poc.
Si no prenem mesures com la utilització d'enegies alternatives(plaques solars, molins de vent, energia geotermica,...), que a més a més, són més renovables que els combustibles fóssils i no produeixen tants residus, arribarà un moment en que el mar invairà la superfície terrestre i tots els organismes inclosos els humans, plantes,... desapareixeran.
També és cert que aquest tipus de consciència ecològica no és recolzada per tothom, existeixen persones, sobretot polítics i empresaris als quals no convé la utilització d'aquestes energies renovables bé per diners, pactes amb altres països..., o bé perqué els dona el mateix el que passarà amb els seus fills, nets, besnets,...Tant se'ls val si podran sobreviure o no, però quin valor té una grapat de bitllets en un mon submarí és a dir si la superfície terrestre es trobara recoberta per l'aigua?
Personalment crec que de valor i utilitat cap. Jo crec que cal que ens parem a pensar i comencem a tindre cura de les xicotetes coses que ens volten perqué si cadascú fica un poquet de la seua part i ajuda a conscienciar la resta de gent el resultat de segur que serà favorable.
Em pareix molt bé que en periòdics importants, tal com és el mateix "El Mundo", es publiquen articles com aquest. Es tracta de conscienciar a la població de que l'augment del CO2 es molt perillós, ja que encara que l'efecte hivernacle de forma natural siga beneficiós per al planeta, si s'augmenta la seua potencia (mitjançant l'augment del gasos com el diòxid de carboni, el metà i l'òxid nitrós, que destrueix l'ozó d'una manera permanent i l'eliminació d'ell es molt complicada i llarga en el temps, que nosaltres enviem de forma massiva a l'atmosfera), podria resultar caòtic per a la nostra civilització. La pujada de temperatura que es produiria (i que de fet ja s’està produint) faria pujar, en el cas menys desastrós, el nivell dels mars i oceans i moltes ciutats costeres (Castelló, per exemple) desapareixerien baix l'aigua.
Per tant devem adonar-nos del que les nostres accions, per exemple les de les industries, que ens milloren la nostra vida dia a dia estan causant a poc a poc en el nostre planeta i intentar controlar les nostres emissions de gasos.
La veritat dóna pena;estem jugant amb el planeta, el nostre planeta com si fóra un joguet, com si sempre anare a estar aixina. El tractem com volem i s'està posant malalt. Un dels problemes que ens afecten és l'efecte hivernacle.L'any passat va augmentar com mai ho havia fet i açó és, única i exclusivament, culpa nostra. És trist,peró tenim un problema encara més gros que aquest, i és que a la sosietat en general li dóna igual.Se preocupe per les seues coses, pensant i avant en ells mateixos. És el més cómode,no fer res,oblidar-se'n del problema que sinó ho fa ara, ens acabarà afectan a tots.En que cada persona que comparti a terra col.lavorara un poquet, que cada u posara un granet de sorra
Publica un comentari a l'entrada