Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimecres, d’agost 15, 2007

Troben diferències genètiques amb el ximpanzé

Segons declare Ralph Haygood, en la revista Nature Genetics, amb el seu equip de científics ha trobat diferències entre l'ésser humà i el ximpanzé, en la regulació genètica de les neurones i la digestió, malgrat que el gens són quasi idèntics (99% dels gens i les seues proteïnes).
Diferencies que es basen en el mecanisme evolutiu de la selecció positiva, de cara a la supervivència. En l'ésser humà la regulació dels gens permet processar millor els sucres i construir més neurones que en els ximpanzés, que no poden digerir aliments rics en midó. Els éssers humans poden haver desenvolupat millor la capacitat de processar els sucres com combustible per a la seua capacitat intel·lectual. A mesura que el cervell humà creixia en grandària i complexitat requeria més energia, per la qual cosa els humans van poder compensar aquest augment canviant els seus gens per a processar millor els nutrients.
Els investigadors han identificat almenys 250 regions (que controlen quan, on i com s'expressen els gens, en quines cèl·lules, en quina fase de la vida) que han patit la selecció positiva. Ho van fer comparant-les amb més de 6.000 gens distints en l'ésser humà, el chimpancé i el macaco. El resultat és la primera prova que les regions reguladores són les que fan major el cervell i fan la dieta diferent de la d'altres primats, dos dels trets més distintius dels éssers humans.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails