Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

divendres, d’agost 10, 2007

El satèl·lit Envisat mostra Japó

La foto, servida pel satèl·lit Envisat, (el mateix que mostrà l'incendi de les Canàries) i enviada per l'Agència Espacial Europea (ESA), publicada per "El Pais.com", mostra l'arxipèlag Japonès, al llarg de 2.400 quilòmetres del Pacífic Oest, format per 4 illes principals: Hokkaido, visible dalt a la dreta, Honshu, la major (4/5 del total), que s"estén de nord-est a sud-oest i és on es troba la capital, Tòquio, al centre de la costa est, Shikoku, visible al sud de Honshu, i Kyushu, tapada pels núvols i 3.000 illes més menudes.

Aquestes illes tenen una formació muntanyenca central cadascuna, essent la característica principal els volcans. El punt més alt és el Fuji un volcà dormit des de 1707 situat a la costa sud de l"illa a 100 km de la capital.

El moviment de les plaques tectòniques a Japó, en particular el xoc de la placa del Pacífic amb la de Filipines, fa que les illes tinguen una gran inestabilitat geològica, tot i produint uns 1.500 sismes a l'any i freqüents erupcions volcàniques.

A l'esquerra de la imatge s"observa "El Mar de Japó", al Pacífic, què, amb una profunditat mitjana de 1.752 metres separa al país de la costa asiàtica (en alguns llocs arriba a 3.742 metres).

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails