Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

divendres, d’abril 17, 2020


Nou assaig clínic sobre la validesa de la hidroxicloroquina per a tractar la COVID-19

Ha començat un assaig clínic per a avaluar la seguretat i l'eficàcia de la hidroxicloroquina per al tractament d'adults hospitalitzats amb COVID-19, la malaltia pandèmica generada pel coronavirus SARS-CoV-2.

Els i les participants són assignats a l'atzar a rebre 400 mg de hidroxicloroquina dues vegades al dia per a dues dosis (dia un), després 200 mg dues vegades al dia per a les huit dosis següents (dies dos a cinc) o un placebo dues vegades al dia durant cinc dies.

L'assaig es realitza en el Centre Mèdic de la Universitat Vanderbilt, a Nashville, Tennessee, els Estats Units. Tots i totes les persones que participen en l'assaig continuaran rebent les cures clíniques convencionals indicats per al seu estat de salut.

Es necessiten urgentment teràpies efectives contra la COVID-19. La hidroxicloroquina s'ha mostrat prometedora en un entorn de laboratori contra el coronavirus culpable de la pandèmia, i els informes preliminars basats en estudis sobre uns pocs pacients suggereixen una possible eficàcia. "No obstant això, realment necessitem dades d'assajos clínics per a determinar si la hidroxicloroquina és eficaç i segura en el tractament de la COVID-19", adverteix James P. Kiley, director de la Divisió de Malalties Pulmonars en l'Institut Nacional del Cor, els Pulmons i la Sang, un dels Instituts Nacionals estatunidencs de Salut (NIH).

Encara que la COVID-19 es manifesta per regla general com una malaltia infecciosa respiratòria, pot atacar altres òrgans i sistemes, incloent el cor, els pulmons i la sang. La majoria de la gent adulta amb COVID-19 experimenten febre, tos i fatiga i després es recuperen en una, dues o tres setmanes. No obstant això, en algunes persones la malaltia s'agreuja, manifestant-se típicament com a pneumònia i insuficiència respiratòria, podent desembocar en síndrome de dificultat respiratòria aguda i a vegades la mort.
La hidroxicloroquina s'utilitza per a tractar el paludisme (malària) i afeccions reumàtiques. En diversos estudis, el fàrmac ha demostrat activitat antiviral així com capacitat per a modificar l'activitat del sistema immunitari. A més té un perfil de seguretat ben establit a dosis apropiades. Tot això ha portat a plantejar la hipòtesi que també podria ser útil en el tractament de la COVID-19. El medicament no està exempt de riscos, ja que fins i tot el seu ús a curt termini pot causar arrítmies cardíaques, convulsions, reaccions dermatològiques i hipoglucèmia.

(Font: NCYT Amazings)

*En la imatge, captada mitjançant microscopi electrònic i acolorida, s'aprecia una cèl·lula (verd) molt infectada amb partícules víriques de SARS-CoV-2 (porpra). (Imatge: NIH)

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails