Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dijous, de maig 31, 2012

Dia mundial sense tabac


Cada 31 de Maig l'OMS adverteix dels riscos del tabac. Malgrat totes les campanyes contra el tabac, però, al voltant de 5-6 milions de persones moren cada any víctimes del seu consum. Només a l'estat espanyol es calcula en una cada 10 minuts.
Però cal lluitar, no només per a impedir el consum continuo, sinó també contra les tabacaleres multinacionals, econòmicament molt fortes i que fan la guerra contínua, amb accions legals, contra els governs que entrebanquen el seu consum.
La Directora General de la OMS, Margaret Chan ha afirmat: «Hem de protegir a aquests governs, que han tingut el valor de complir amb el deure protegir als seus ciutadans.»
Malgrat la prohibició de vendre'l als menors de 16 anys, aquesta prohibició s'incompleix de forma sistemàtica per la proliferació de màquines de venda automàtica com estratègia deliberada per a burlar aquesta normativa. Només fins que es legisle perquè els únics punts de venda siguen els estancs, els xiquets seguiran tenint fàcil accés al tabac.
La normativa actual d'espais sense fums és adequada però, senzillament, no es compleix. Per sobre alguns governs com l'autonòmic de Madrid suggereix els seu replantejament per a poder instal·lar les Vegues espanyoles al seu territori.
Ni comentar-los el tabaquisme dels col·legis, malgrat la vigilància extrema del professorat, i els centres d'atenció al públic, patit per tots, on també està prohibit legalment el consum de tabac.
Si férem l'anatomia d'aquest assassí  trobaríem açò:

Les xifres són esgarrapadores:




També et recomane:

Related Posts with Thumbnails