Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimarts, d’abril 07, 2009

Si et pica, Grata't!

En alguna ocasió, en més d'una, hem pogut comprovar la satisfacció que suposa gratar-se per a alleujar la picor; es tracta, aquesta acció, d'un mecanisme local o prové del cervell?

Ara per ara no se sap ben be, però podem llegir en un article del darrer número de "Natura Neuroscience" que "gratar-se alleuja la picor perquè 'apaga' unes neurones".

Es tracta d'una investigació, dirigida per Glenn J. Giesler,  de la Universitat de Minnesota, en la qual es mostra com al gratar-se decreix l'activitat en unes neurones determinades de la medul·la espinal, però només produïda quan realment existeix una irritació prèvia i no durant l'activitat espontània o de l'activitat evocada per un estímul dolorós; aleshores, només en aquest cas, al gratar-se, s'apaguen relativament les neurones causants de la transmissió al cervell de la sensació de picor. La investigació, però, no arriba a descobrir els mecanismes de l'alleugeriment de la picor pel gratat, però sí, la importància, al menys en humans i primats, del tracte espinotalàmic (STT) per a la sensació de picor, i que les neurones en aquest tram s'activen quan s'apliquen en la pell substàncies que produeixen picor, com la histamina.

Les gràfiques mostren l'activació de neurones degudes a la histamina del tracte espinotalàmic del camp receptor cutani. 
 

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails