Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

divendres, de febrer 27, 2009

Una nova nit màgica

Tornarem a tenir avui una nit màgica; molt semblant a la que observem en aquesta fotografia feta a Austria el desembre passat. (No serà l'únic esdeveniment astrològic de la setmana, visiteu el bloc del BROCH i sabreu per què)

Tenim a la LLUNA en fase creixent i al seu costat a VENUS, tots dos en conjunció, cosa no massa inusual, efectivament, aleshores, què té d'especial?.

La resposta és la brillantor de Venus, també en fase creixent, què, amb una magnitud de -4,6, brillarà 20 vegades més que l'estrella més brillant del cel, SIRIO. Així veurem el planeta com una mitja Lluna.

Però també es podem preguntar per què si Venus te fases, com la Lluna, com pot ser més brillant ara que està en la fase creixent, sabent que la Lluna és més brillant quan està plena?. Un astrofotògraf de Hong Kong cera na animació de Venus, reduint a un segon una successió fotogràfica feta al llarg de 6 mesos amb el resultat següent (piqueu ací per veure l'animació)

Aquesta fase creixent de Venus coincideix amb l'apropament del planeta a la Terra, produint una imatge gran i brillant, tant que es pot veure, fins i tot durant el dia, però molta cura amb això, doncs, degut a l'apropament del Sol, si l'observem amb binoculars o telescopi desprotegits es pot causar dany als ulls. Millor esperem a la posta del Sol.

A gaudir de l'observació

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails