Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimarts, de desembre 23, 2008

Descobert un nou paradís

Llegim a "The Observer" el descobriment, als boscos oblidats de Moçambic, de més de 2.000 espècimens nous, a la Muntanya Mabu de vora 1700 metres.

En realitat el descobriment de la zona es va dur a terme en 2005, per un grup de científics dels Jardins Botànics de Kew de manera casual a través d'Internet, quan Julian Bayliss, cercava zones que registraren fortes precipitacions i estigueren uns 1.600 metres per sobre del nivell del mar, localitzant-les majoritàriament a Papua (Nova Guinea), una, en concret, en el cor del muntanyenc nord de Moçambic, d'uns 80 quilometres quadrats, que només era conegua pels seus habitants, d'ahí que no apareguera als mapes.

Un grup de científics del Regne Unit, Moçambic, Malawi, Tanzània i Suazilandia embarcaren entre octubre i novembre de 2008 fins a la zona, endinsant-se en el bosc durant quatre setmanes.
Sota dels arbres, que s'eleven 45m sobre el nivell del sòl i amb enfiladisses tropicals, van descobrir una terra plena d'una biodiversitat biològica rica i sorprenent; en ella, el que hom creu són tres noves espècies de papallona, serps gegants com la Gaboon, micos sorollosos samango i poblacions noves d'aus rares, així com un centenar de plantes encara sense catalogar.

Malauradament la zona ja està amenaçada per la crema d'arbres per a l'ús agrícola, per l'auge de l'economia. Mentrestant gaudim d'aquestes meravelloses fotografies fetes pel propi Bailyss del Kew.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails