Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimecres, d’octubre 15, 2008

La crisi, l'alimentació i la pobresa.


Com ha anunciat Jacques Diouf, director General de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), la crisi financera pot agreujar la crisi alimentària.
Malgrat una possible collita rècord de cereals per a 2.008, amb un increment esperat del 4,9%, que podria arribar a aconseguir-se 2.232 milions de tones, segons l'informe publicat avui mateix, si els governs redueixen les ajudes a l'agricultura dels països en desenvolupament i estableixen mesures proteccionistes en el comerç com resposta a l'actual crisi financera mundial, aquesta quantitat no sols serà inútil, sinó que pot incrementar el risc d'una nova crisi alimentària l'any pròxim.
L'informe afig que uns 36 països en el món estaran necessitats d'ajuda externa, com resultat de les dolentes collites, els conflictes, la inseguretat o la contínua pujada dels preus a nivell local que ja va suposar l'alça dels preus alimentaris -i que va conduir a la fam i la pobresa a altres 75 milions de persones tan sol en 2007-, i que pot agreujar la situació dels pobres en els països en desenvolupament.
Davant les expectatives bones de les collites properes, els preus dels productes bàsics estan baixant, però el refredament de l'economia mundial -entre altres factors, podria significar una retallada en les plantacions, seguit de menors collites en els principals països exportadors.
Com afirma Diouf: "L'agricultura necessita atenció de forma urgent i contínua per a assolir que la fam i la pobresa rural passen a formar part de la Història”.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails