Aquesta setmana el departament ha organitzat dues xerrades força interessants; la primera sobre Biologia Molecular, Enrique Ochoa, de l'Hospital provincial de Castelló, du a terme una sèrie d'investigacions sobre el tema. L'alumnat de Batxillerat ha quedat satisfet i encuriosit per les informacions sobre l'ADN i diferents tècniques investigatives que Enrique du des de l'Hospital.
La segona xerrada ha estat dirigida a l'alumnat de 3r d'ESO, aprofitant que estem treballant a classe sobre els receptors humans, Paqui Samblas, del servei d'oftalmologia del mateix hospital ens ha il·lustrat sobre com es du a terme un trasplantament de còrnia. L'explicació ha estat acompanyada d'una sèrie de fotografies del propi servei , algunes d'elles mols impactants, sobre diferents intervencions, des de com es lleva l'ull d'un cadàver fins que queda implantat en una persona amb problemes de visió.
També ens a mostrat altres esquemes i fotografies d'altres deficiències en la visió. Com a curiositat, a banda de la intervenció, que per si ja ha captivat l'interès de l'alumnat, ha mostrat una maquinària de Leonardo da Vinci sobre el funcionament dels músculs de l'ull mitjançant un mecanisme perfecte de politges, típic de la visionària incursió del personatge a la visió del cos humà.
Cal dir que aquestes conferències han estat integrades en altres que s'han anat fent al llarg del curs, com la impartida per Vicente Pascual Fuster sobre "Dietètica i Nutrició", per a tot l'alumnat de 3r i de 1r de Batxillerat, el "canvi climàtic" amb un possible acompanyament d'una eixida a Tabarca, on l'alumnat de 1r de Batxillerat científic va poder escoltar una coferència sobe el canvi climàtic i dinàmica oceànica, a càrrec d'una biòloga marina de la Universitat d'Alacant, dins del programa Aula del Mar; també es tracta, en una altra xerrada, el "gas natural" o la del "Sexe i sexualitat" del servei multifuncional de l'Ajuntament, entre altres.
La Tècnica de les xerrades dóna l'oportunitat a l'alumnat d'escoltar altres veus expertes sobre temes del currículum, la qual cosa dóna peu, a banda de la potenciació de la curiositat investigativa i l'estima per les ciències, a la reflexió i el debat. En general han estat experiències positives i molt bé valorades pel departament.
BIODIDAC, recursos multimèdia per a les teues classes
-
BIODIDAC és una web canadenca que de fa temps ens ofereix a la xarxa una
enorme quantitat de recursos multimèdia, principalment imatges i
il·lustracions p...
Fa 7 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada