Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimarts, de maig 13, 2008

Treball amb els terratrèmols

Plantejar-nos si la tecnologia en general, les TIC en particular, ha d'entrar o no a formar part del nostre disseny curricular fuig, ara per ara, de tot dubte. Una altra cosa serà l'ús que farem d'ella com mitjà, com recurs, com interventora o facilitadora del procés d'ensenyament-aprenentatge, com variant metodològica o, simplement, com recolzament de la tasca docent.
Una mostra d'aquest precepte el tenim en les
simulacions, és a dir, utilitzar les TIC com a facilitadora d'esdeveniments que no podríem reproduir, d'una altra manera, en les nostres classes.
Servisca de model un lloc que he trobat en internet. Es tracta de la simulació d'un terratrèmol i no sols això, a més a més, conté una serie d'activitats sobre les quals treballar, com és el cas de la disposició sobre el terreny de diferents sismògrafs, interpretació dels sismogrames, comparar les ones S i P, calcular la distància a l'epicentre i altres qüestions que m'han estat un bon servei per a la classe de 1r de Batxillerat, en el tema de la "Capes de la Terra".
La pàgina al·ludida prové d'una en anglès: Virtual Couseware for Earth and Environmental Sciences, però la part que ens interessa està traduïda per Juan Gabriel Morcillo del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals de la Universitat Complutense de Madrid.


1 comentari:

Ignasi i Pilar ha dit...

Un enllaç molt interessant. El treballarem amb els alumnes.
Gràcies

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails