Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimecres, de maig 28, 2008

Salvem la Patagònia d'ENDESA

La regió d'Aysén, en la Patagonia Xilena, s'enfronta a l'amenaça de cinc preses artificials que pretén fer HidroAysen, controlada per ENDESA, per a dur electricitat a milers de quilòmetres.

La transnacional espanyola ENDESA associada amb l'empresa xilena Colbún pretenen construir 5 megarepreses en "Nostra Patagònia Xilena" i una línia de transmissió elèctrica de més de 2.200 kilometros des d'aquest lloc fins a la zona nord centre de Xile, que travessaria 8 regions de Xile i afectaria centenars de comunitats i 12 àrees silvestres protegides. En conclusió, més de 15.000 hectàrees serien directament intervingudes i milions d'hectàrees de paisatge degradat.

Posat que es porte a terme aquest projecte s'inundarien milers d'hectàrees de la zona, afectant de la manera més destructiva i invasiva un patrimoni natural, ambiental i culturalment invaluable no només per als xilens sinó per a tot el planeta, per les seues característiques, una part d'ella, ha estat proposada proposada com Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La Patagònia xilena és una regió única a nivell mundial. Posseeix condicions d'alt valor ambiental i ecològic, conté la segona reserva d'aigua dolça del planeta, amb tradicions on és possible desenvolupar activitats sustentables amb el medi ambient. . Per tant, des de tota perspectiva és una regió que no pot ser destruïda

Cal paralitzar el projecte HidroAysén per a evitar el que podria ser un gran impacte a la Patagonia, enviant cartes als presidents d'ENDESA a Espanya i a Xile i al seu torn demanar canvien el projecte per una proposta alternativa sobre la base d'energies renovables no convencionals com l'eòlica, solar o geotérmica.

D'altra banda, les obres necessàries per a implementar les represes requeriran de la c
construcció de noves infraestructures de gran impacte, tals com port, aeroport, el que afectaria fortament la densitat poblacional i l'infraestructura bàsica per als més de 4.000 treballadors que es necessiten per a desenvolupar el projecte en la seua fase de construcció.

Portar a terme aquest projecte, seria el començament de la destrucció planificada de la Patagònia, contradient totalment l'interès de la població patagónica que promou el desenvolupament de la regió Aysén, reserva de Vida.

Endesa té capacitat per a realitzar un pla energètic que es base en energies renovables no convencionals (eòlica, solar, geotèrmica) que són de gran abundància a Xile. Per a ser coherents amb la publicitat de la seua empresa el lema de la qual és ”Pensant en els fills dels teus fills", impulsant, per tant, polítiques sostenibles, i no contemplar la destrucció de la Patagonia Xilena.

2 comentaris:

Ignasi i Pilar ha dit...

ENDESA, com dius, ha llançat una campanya publicitària molt atractiva,allò que s'etiqueta com "sotenible" ven, però és clar que no estan apostant realment per la sostenibilitat.
La gent veu més enllà dels missatges publicitàris o ens deixem enganyar?.
Com sempre una entrada molt interessant.
Un abraç.

BiG - IES Penyagolosa ha dit...

Malauradament aquest és un tema important: "la publicitat enganyosa", és evident que molta gent no veu més enllà, o no pot, o no l'interessa, o passa de tot ...
És ben cert això que dieu!
Una abraçada a tots dos.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails