Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dijous, de maig 29, 2008

Els EEUU aposta per la destrucció dels parcs nacionals

És ben cert que allò que prové del EEUU ja fa temps que ens ha deixat de sorprendre. Avui, no obstant això, he lligit un article al "Público" titulat: "Els parcs dels EEUU perdran protecció" amb una foto ben atractiva del parc nacional de Yellowstone que ara adjunte.
Encuriosit m'he llançat a la seua lectura, per poder comprovar el meu estat de so
rpresa americana i, realment ho han aconseguit de cap nou.
Passant per sobre la llei i l'opinió dels experts, l'EPA, súmmum de la ironia, ja que es tracta de l'Agència de Protecció del Medi ambient, ha decidit reduir la protecció mediambiental dels seus parcs nacionals i permetre, fins i tot, construir centrals tèrmiques de carbó en àrees fins ara prohibides.
l'Associació Nacional per a la Conservació dels Parcs Nacionals (NPCA), assegura que suposaria "el nivell més baix de protecció", sobretot durant l'estiu quan els nivells de pol·lució arriben a nivells màxims, a pesar que, ara per ara, un terç dels 391 parcs nacionals d'EEUU té nivells de contaminació superior a l'autoritzat per l'Agència de Protecció del Medi ambient. Segons el que llig al "Público": "Cent centrals elèctriques de carbó estan en projecte en aquest moment, en el nou ímpetu d'independència energètica que pateix Washington. Vint-i-vuit d'aquestes noves centrals es troben en un ràdio de 300 quilòmetres de deu parcs nacionals directament amenaçats per aquests canvis: Shenandoah (Virginia), Great Smoky Mountains (Tennessee), Mammoth Cave (Kentucky), Theodore Roosevelt (Dakota del Nord), Taula Verda (Colorado), Capitol Reef i Zion (Utah), Great Basin (Nevada), Wind Cave i Badlands (Dakota del Sud) "
Com no era per a menys, el senyor president americà, el nom del qual és millor reservar-se, ha augmentat el pressupost dels parcs i encoratjat les contribucions privades però desafortunadament s'entusiasma més per les prestacions de serveis que per la qualitat de l'aire.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails