Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimecres, d’abril 23, 2008

Estudi del "Barranc dels Horts"

Hem estat visitant el “Barranc dels Horts” al municipi d'ARES, en la comarca de l’Alt Maestrat.

Després assabentar-nos la tasca de repoblació que estan fent en la zona, amb carrasques, roures i aurons anàrem a veure la vegetació, l'hidrologia, la fauna i la geomorfologia del Barranc.

L’alumnat pogué diferenciar entre la carrasca de fulles endurides de color verd fosc per l’anvers i amb pilositat grisa pel revers, de forma arrodonida i un poc allargada, tenint el marge dentat i en aglà el fruit, del roure, de fulles semicaduques, poc endurides, sense pèls, de color verd clar per les dues cares i amb el marge dentat o lubulat i el fruit en aglà.

Així mateix diferenciaren la zona de margues, roques sedimentàries formades per pedres menudes i altres sediments.

Pel camí trobarem un dipòsit d’aigua, construït, expressament, per a combatre els incendis forestals i al seu costar una xicoteta repoblació d’aurons, roures i carrasques amb argelagues, espígol, romaní ...

També anàvem observant, al llarg del trajecte, les moles de roques calcàries molt erosionades i el rocam dipositat a la part baixa.

A cada parada observarem la bruíxula, l'altímetre i el termòmetre.

Deixarem el camí i ens endinsarem pel barranc de roca calcària i molt esvarosa que produí alguna xicoteta caiguda sense massa importància.

A poc a poc ens introduirem al bosc amb una forta pendent fins arribar a la font on s’agraïa la frescor de l’aigua. D’ací anàrem al “Roure Gran”, un roure valencià de més de 600 anys i que té la base recoberta per a protegir les arrels.

La feina no ha fet més que començar, en l'aula tenim moltes tasques per anar estudiant i repassant tot allò que hem vist, replegat i fotografiat.


També et recomane:

Related Posts with Thumbnails