Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dilluns, de març 31, 2008

Microfibra de cel·lulosa de 253 milions d'antiguitat

El darrer número de la revista Astrobiology es fa ressò de la recent recerca feta per Jack D. Griffith, microbiòleg de la “University of North Carolina at Chapel Hill” : microfibres de cel·lulosa, material produït per plantes, algues i bacteris, en uns dipòsits de sal de 253 milions d'anys d'antiguitat, es tractaria, per tant, de la macromolècula biològica més antiga mai descoberta.

La trobada es va realitzar en les prospeccions fetes per a la construcció d'un cementiri nuclear permanent per a escòries radioactives derivades de la producció i desmuntatge d'equips nuclears que el Departament d'Energia del seu país va construir prop de Carlsbad (Nou Mèxic). Les característiques de la zona que la fan apta per a aquest objectiu és el seu contingut d'importants quantitats de sal a uns 700 metres de profunditat, les qualitats plàstiques d’aquesta, li permeten tancar qualsevol esquerda que aparega en el terreny, eliminant la possibilitat de filtracions.

Precisament en les bombolles que forma la roca de sal és on Griffith trobà la microfibra de cel·lulosa, d’uns 5 manòmetres de grossor.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails