Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dissabte, de setembre 29, 2007

Seqüencien el DNA del Mamut

La revista SCIENCE en el seu darrer número, publica un article sobre la seqüenciació del DNA dels mamuts lanuts, segons el qual, els investigadors, dirigits per Stephan C. Schuster i Webb Miller, de la Universitat de Penn State (EEUU), han utilitzat pels de mamuts localitzats al nord de Sibèria que van viure fa una mitjana de 38.000 anys, per a seqüenciar el DNA dels “mamuts lanuts”, desapareguts fa 11.000 anys de la Terra.
És la primera vegada que s’aconsegueix rescatar seqüències gnòmiques d'aquest teixit, fins i tot en restes d’exemplars que duen en els museus des de fa 200 anys.
Fins ara, només es coneixia el genoma mitocondrial de set animals extints: quatre ocells, dos mamuts i un mastodont, però sempre s'havien utilitzat ossos, més susceptibles d'haver estat contaminats amb DNA de bacteris o d'una greu deterioració pel pas del temps.
Alguns dels pèls es van conservar en el permafrost siberià (la capa de gel superficial d'aquesta regió russa), però uns altres duien molts anys exposats a temperatura ambient. Tal és el cas d'Adam, un mamut de fa 36.000 anys oposat en 1799 i conservat en un museu rus sense condicions especials. "Només 0,2 grams del seu pèl han permès completar l'anàlisi del seu DNA mitocondrial".
En aquest cas la tècnica utilitzada ha estat la piroseqüenciació 454, una complexa tècnica coneguda des de l'any 2005 que també està servint per a desxifrar el genoma de homínids com els neandertals.
Els resultats d'aquest treball, que publica la revista, destaquen els avantatges protectors de la queratina (una substància del fol•licle del pèl) enfront d’agressions externes, i també que els cabells són fàcils de netejar de contaminants. Per a comprovar-lo, ho van rentar amb una solució que va matar tot el DNA aliè (de bacteris) sense danyar el material genètic intern, com si estiguera guardat en un plàstic biològic. "Gràcies a això, van bastar cinc minuts per a la seqüencia una vegada que es tenien les dades", ha assenyalat Webb Miller.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails